header-tevekenysegek

Művészeti menedzselés, irodalmi hagyaték

„Hangversenyein a legmaximálisabb elvárásainkat is felülmúlja. Koncertjeit vallásos csend és dübörgő tapsvihar övezi világszerte. Személyében egy olyan kivételesen nagyszerű művészt ismerhet meg a nagyérdemű, amilyen csak nagyon ritkán születik.”

Nagy öröm számunkra, hogy 2014-től kezdődően mi segíthetjük a kiváló tehetségű zongoraművész, Balatoni Péter pályáját.

Balatoni Péter a Dunapack által alapított Mester és Tanítványa díj díjazottjaként a MOM Művelődési Központban játszik 2013 februárjábanBalatoni Péter a Dunapack által alapított Mester és Tanítványa-díj díjazottjaként a MOM Művelődési Központban játszik 2013 februárjában

„Virtuóz, szőke és elbűvölő, egyike a legnagyobb és legautentikusabb Liszt interpretátoroknak ” (T. Capocasa – Il Quotidiano)

Íme, csupán kettő, a számtalan külföldi kritikából, amelyek mind elragadtatással beszélnek Balatoni Péter művészetéről. De Pétert a tehetségén túl az is megkülönbözteti művésztársaitól, hogy rendkívüli módon figyel az elesettekre. Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) felkérésére világszerte adott jótékonysági koncerteket a 3. világban éhező gyermekek megsegítésére. Budapesten az oltalom hajléktalan otthonban fekete frakkban játszotta Liszt Ferenc műveit.

A 2008-as grottammarei Nemzetközi Liszt Ferenc Fesztiválon a kritikusok egyenesen a komolyzene új csillagaként aposztrofálták. Az elmúlt nyolc évben 500 szólóestet adott New York-tól Mexikóvárosig, Budapesttől Torinóig, Ázsiától Afrikáig. Kivételes pódiumtehetség, aki képes a közönséget rabul ejteni.

„Balatoni Péter zongorajátékával egyfajta vallásos csendet teremtett maga körül, mely csendet csak a művek között kitörő dübörgő tapsviharok törtek meg. A fiatal művész nagy együttérzéssel és szerénységgel fogadta az ovációt, olyan érzelmekkel, melyek a magyar embereket mindig is jellemezték.” (Di Stefania Serino)

A nemzetközi Liszt Ferenc Fesztivál prospektusábanAz olasz nemzetközi Liszt Ferenc Fesztivál ünnepelt sztárjaként, a rendezvény prospektusában

https://docs.google.com/file/d/0B5Ztl3T7GlM6RHZsMmMtRWE1ZkE/edit

https://www.youtube.com/watch?v=ijW0qQMchDA

http://www.harmonet.hu/kultura_utazas/59589-liszt-200-worldwide-balatoni-peter-zongoramuvesz-itthon-is-fellep.html

♦  ♦  ♦

Kiadónk gondozza Vermes Éva írónő irodalmi hagyatékát; mindemellett irodalmi, művészeti menedzseléssel is foglalkozunk.

Vermes Éva írónő (1939-2010)

Vermes Éva írónő
(1939-2010)