Könyveink

Radványi Benedek – Kovács Erika: AranyPengék

Egy hallatlanul érdekes és izgalmas könyv Magyarország első téli olimpiai aranyérméről, az olimpiai magyar hőseiről. A short track csapat: Burján Csaba ♦ Knoch Viktor ♦ Liu Shaolin Sándor ♦ Liu Shaoang

AranyPengek_b1+gerinc

Magyarország első Téli olimpiai bajnokai

Ára: 3980 forint helyett 3000 forint. Megrendelhető: kekeuropa@gmail.com

Oldalak száma: 304
ISBN: 9786158056069
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Illusztráció: 48 oldal színes fotóval

 A könyv az EMMI Sportért felelős Államtitkársága támogatásával az MSÚSZ Nagy Béla programjának keretében valósult meg.

Szabó Tímea: Sportsorsok 2SPORTSORSOK_KETTO_FINALE_2

Oldalak száma: 280
ISBN: 9786158056052
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2018
Illusztráció: színes képmellékletekkel

Ára: 3800 forint helyett 3000 forint. Megrendelhető: szabótímeafoto@gmail.com

Radványi Benedek: 1984 – A kettétört olimpia

covers_328277                   KettetortOLIMPIAboritoNYOMDA

https://www.youtube.com/watch?v=2-qrpMsEV4w

4000 forint

Oldalak száma: 400
Borító: FLEXI
Súly: 460 gr
ISBN: 9789631207552
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2014
Illusztráció: fekete-fehér fotókkal, laprészletekkel, illusztrációkkal

Lantos Gábor: 100 nap északon

thumb-konyv1_lantos-gabor_100-nap-eszakonELFOGYOTT!

Oldalak száma: 304
Borító: KARTONÁLT
Súly: 670 gr
ISBN: 9789630860789
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013
Illusztráció: színes és fekete-fehér fotókkal

Tartalmi leírás:
A mínusz 31 fokos svédországi télben a nyílt pályán megállította az ellenvonatot; önkéntesként vett részt a 16 ezer résztvevőt megmozgató Vasa sífutóversenyen. Fogatlan eszkimókkal fényképezkedett; a finn szaunában elszabadult vele a földi pokol; meglátogatta azt a magyar nőt, aki jelenleg a Föld legészakibb pontján él. Megkóstolta a tőkehal nyelvmozgató izmát, bejárta Utoya szigetét, ahol a tömeggyilkos Anders Breivik öldökölt. Bill Clinton után ő is betért Izland legrégibb hot-dog árusához; szánhúzó kutyákkal utazott, miközben bejárta a jég- és hófödte, érintetlen vadonokat.

Lantos Gábor, a Magyar Rádió riportere 2013. január 2-án indult 100 napos expedíciójára, amely során nap mint nap élt át különleges kalandokat hét északi országban. Ráadásul a legtöbbször a helyieknél szállt meg, hogy még jobban megismerhesse és elmesélhesse az ottaniak életét. 2013. április 11-én tért haza, és alig pár héttel később már megjelent a könyve, amelyet óriási érdeklődés övezett, és amelynek első kiadása hónapok alatt kifogyott a könyvesboltokból.

Az utazás Facebook-oldalát több mint háromezren követték nyomon, ezen kívül az út során mind a nyomtatott sajtóban, mind az internetes médiumokban számos tudósítás jelent meg a szerzőtől. Ez a hallatlanul izgalmas útikönyv egy nagy kaland, amely során az olvasó a rendkívül színesen mesélő szerzővel együtt járja be a varázslatos Északot – úgy ahogyan azt egy turista sohasem láthatja! A kötetet a szerző csodálatosan szép és izgalmas felvételei teszik teljessé.

A könyvről írták:
https://www.facebook.com/SzazNapEszakonLantosGaborSzerzoiOldala
http://konyves.blog.hu/2013/06/17/szaznapos_kanapeturista_eszakrol_aghassi#more5312470
http://mno.hu/grund/100-nap-eszakon-1161391
http://hataratkelo.blog.hu/2013/01/02/szaz_nap_eszakon

 


Harle Tamás: Az újságírás mestersége és művészete – Új kiadás, frissített tartalommal! 

thumb-konyv2_harle-tamas_az-ujsagiras-mestersege-es-muveszete8500 forint (csak a Kiadóban kapható, megrendelés a kekeuropa@gmail.com email címen)

Oldalak száma: 478
Borító: FLEXI
Súly: 960 gr
ISBN: 9789630841986
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2020
Illusztráció: Színes és fekete-fehér fotókkal, ábrákkal, laprészletekkel, illusztrációkkal

Tartalmi leírás:
Életkép a szomszédból, A kígyó szorítása, A jegyzet egyetlen suhanás – A glossza egy gonoszkodó mitugrász, Tüske böki meg az olvasót, A bulvár olyan, mint a Tízparancsolat. Csak néhány címszó Harle Tamás forradalmian új felfogású könyvéből, amely lebilincselő, letehetetlen és elképesztően informatív. Úgy vezeti végig az olvasót a hírírástól a jegyzettéma kiválasztásán át a “puttonyos” interjúig az újságírás útvesztőin, hogy közben vele együtt egyetlen nagy kalandként éljük át a barangolást a műfajok birodalmában. Néhol izgalmas, akár egy krimi, másutt kacagtatóan könnyed, miközben mindvégig érezzük azt a tudást és elhivatottságot, amely a szerző tollát vezette. A jó interjú olyan, mint a jó szerelmeskedés – írja Harle Tamás. Ami azt illeti, ebbe a könyvbe bele lehet szeretni! ”

A könyvről írták:

Miután az újságíróvá válás olyan folyamat, mintha egy amazóniai túlélőtúrán vennél részt aligátorok és piranhák társaságában, könyvből nem lehet megtanulni ezt a szakmát. Ebből mégis.
Murányi András, Nemzeti Sport

A tehetséget a Teremtő adja, a szorgalom elhatározás kérdése, az újságíró-társadalom viszont még tartozott egy ilyen nagyszerű könyvvel a pályakezdő fiataloknak – mostanáig.
Gundel Takács Gábor, MTV

Az újságírót ismerhetik az emberek, de ő sohasem gondolhatja, hogy ismeri az embereket. Kérdeznie kell. Míg él. Aki be meri vallani, hogy nem tud mindent, jóban lesz ezzel a könyvvel.
Nagy N. Péter, Népszabadság

Változás nélkül lehetetlen a haladás, és aki képtelen módosítani a véleményét, semmin sem tud változtatni – vallotta Bernard Shaw. Harle Tamás könyvével a változásra szavazott.
Kő András, Magyar Nemzet

http://borsonline.hu/20121002_londonban_lehet_vilagsiker_harle_konyve

Könyvbírálatok:
http://www.prherald.hu/tag/az-ujsagiras-mestersege-es-muveszete/
http://archive.today/tKSrw
http://olvassbele.com/2012/08/27/nem-muveszetrol-csak-mestersegrol-harle-tamas-az-ujsagiras-mestersege-es-muveszete/


Benedek-Pálfi: 600 labdarúgó edzésjáték

thumb-konyv3_benedek-palfi_600-labdarugo-edzesjatek1800 forint

A könyv paraméterei:
Méret: 167x 326 mm
Oldalszám: 320 oldal
Illusztráció: 600 grafika

Tartalmi leírás:
Az egyetlen, magyar szerző által jegyzett labdarúgó szakkönyv, amelyet angol, német, francia és holland nyelvre is lefordítottak, és ezeken a nyelvterületeken is nagy sikert aratott. Benedek Endre könyvei a Kölni Labdarúgó Akadémián kötelező olvasmányok.

A 600 labdarúgó edzésjáték című, 320 oldalas kötet közel ezer játékvariációt tartalmaz, és a gyakorlatok sokszínűsége lehetővé teszik, hogy azt az amatőr és gyermekjátékosoktól a felnőtt korosztályig minden szinten eredményesen felhasználja.

A könyvről írták:
„A könyvben található játékok segítségével az edzések életszerűbbé, változatosabbá és örömtelibbé alakíthatók. A 600 labdarúgó edzésjáték a gyakorló edzők számára egyaránt nélkülözhetetlen mű,  de nem hiányozhat egyetlen testnevelő tanár kezéből sem.”
Bicskei Bertalan, egykori válogatott labdarúgó, volt szövetségi kapitány

 


Vermes Éva: Szkutarimámor – Tizenegy ősz az almádi Zorbával

thumb-konyv4_vermes-eva_szkutarimamor1500 forint

A könyv paraméterei:
Méret: 125×202 mm
Oldalszám: 130 oldal
Illusztráció: Veszeli Lajos grafikái + fotómelléklet

Tartalmi leírás:
Rendhagyó és költői mélységű, ugyanakkor hallatlanul érdekes és szórakoztató úti riport egy nyughatatlan festőművész (Veszeli Lajos) és egy, a kalandjaikat naplójában megörökítő írónő (Vermes Éva) szerelméről, utazásairól, kalandjairól. A két művész évről évre néhány hónapot egy dél-görögországi félsziget apró falucskájának (Szkutari) egykori őrtornyában tölt; mindketten élményt gyűjtenek, ihletet merítenek a tájból, a görögök hallatlan élni akarásából és egymásból. Mindketten ihletői és múzsái is a másiknak, és a Szkutarimámorban tíz év élményanyagát ismerheti meg az olvasó.

A könyvről írták:
http://naigenezvolt.blogspot.hu/2011/06/vermes-eva-szkutarimamor-jelenlegi-ara.html

 


Vermes Éva: Egymásba zárva

thumb-konyv5_vermes-eva_egymasba-zarva1800 forint

A könyv paraméterei:
Oldalak száma: 252 oldal
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 410 gr
ISBN: 9789639885080
Kiadás éve: 2009

Tartalmi leírás:
A könyv egy magyar lány, Sára és az ifjú görög férfi, Nikó évtizedeken átívelő szerelméről szól – s valójában mindnyájunkról. Felismerjük-e életünk során a lehetőségeket, merünk-e lépni, elindulni, dönteni. Képesek vagyunk-e irányítani életünket, vagy kikerülhetetlenül rabságában tart bennünket a sors? A finom jellemábrázolás, az eleven történetmesélés mestere ebben a könyvében párhuzamosan futtatja a szálakat. Vajon találkozhatnak-e ismét a regény főhősei, legyőzik-e a távolságot és a múló időt?